szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az École Lenôtre és a Cegos együttműködésének eredményeként elindult Budapesten az Educatio CulinArtist első képzése. A Chef Akadémia oktató gárdáját tavasszal akkreditálta az anyaintézmény.

Franciaország első számú, nemzetközi hírű gasztronómiai iskolájának magyarországi oktatói: Kalla Kálmán, Facsar Sándor, Ruprecht László, Garaczi János, Laurent Vandenameele és Jean-Bernard Fichepain.

A képzést 7, egyenként 2-2 napos modul alkotja, amelyeknek a Novotel Budapest Congress szálloda Côté Jardin éttermének konyhája ad otthont. A modulok során a résztvevők elsajátíthatják a halak és hidegvérűek, a vörös húsok és vadak, a szárnyasok, a borjú és bárány, a vegetáriánus ételek elkészítését az alapanyagoktól a tálalásig, valamint az École Lenôtre szakmai programját és az elengedhetetlen csapatvezetési kompetenciákat. Minden résztvevő megkapja a kurzus receptjeit tartalmazó kézikönyvet is.

A gyakorlati képzésen a résztvevők egyedül vagy csoportokban dolgoznak /Antal Zoltán-Kakas étterem,Doktorits-Neubauer Judit -Villa Medici,Grubits Péter,Szilágyi Gábor- Novotel Budapest és Székesfehérvár,Császár Tamás - Mercure Budapest Korona,Hegedűs Csaba - KIPEX Vendéglátó/. A modulok végén az elkészített ételeket a séfek tálalják és mutatják be egymásnak, amely lehetővé teszi a fogások minőségének és mennyiségének értékelését, és a tapasztalatcserét. Külön képzési modul foglalkozik a séf vezető szerepének jelentőségével. A cél a séf feladatkörének és felelősségének tudatosítása és a konyhai csapat vezetése során alkalmazott vezetői készségek erősítése.

Decemberben, a kurzus végén minden résztvevő gyakorlati vizsgát tesz a Chef Akadémia vizsgabizottsága előtt, melynek tagja az École Lenôtre képviselője is. A vizsgaelnöki posztot Kiss János, a Hyatt Hotels Corporation Corporate Chefje, a csoport alelnöke tölti be. A vizsga során az elkészített étel minősége, íze, látványa mellett értékelik a munkaidő szervezésének hatékonyságát is.


HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!