Tetszett a cikk?

Csak pár üres óra és némi fantázia kellett az unatkozó borszakértőnek, hogy kitaláljon egy éttermet.

A világ egyik legrangosabbnak tartott borgasztronómiai folyóirata, az amerikai Wine Spectator  évente étteremkalauzt jelentet meg, amelyben különböző kategóriákban díjazza is a vendéglátóhelyeket, különös tekintettel a borlapjukra. A legmagasabb kategóriában érdemelhető ki az Excellent díj.

Legutóbb ezt egy milánói étterem, az Ostereia L'Intrepido nyerte el. Ami nem létezik… Mint kiderült, Robin Goldstein borszakíró tréfálta meg a nagytekintélyű bírálókat. Három óra alatt hozta össze a virtuális éttermet, borlappal, telefonszámmal, címmel – ahogy mondani szokás, tokkal-vonóval, s regisztráltatta a pályázók közé, nem sajnálva a 250 dolláros nevezési díjat sem. S lőn siker, lőn botrány. A nemzetközi szaksajtó az évtized malőrjét ünnepli.

Forrás: Decanter 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!