szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hónapokkal a gasztronómiai fiaskó után végre kiderült, hogy mi okozta a tömeges megbetegedést a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott angliai Fat Duck (Kövér Kacsa) étteremben: az 529 vendég hasmenéséért norovírus volt felelős.

A három Michelin-csillaggal kitüntetett étterem két héten át tartott zárva február végétől, miután a vendégeknél heveny hasmenés és hányás jelentkezett. A brit közegészségügyi szolgálat adatai szerint 529 vendég járt pórul a mértékadó Restaurant című magazin által többször is a világ legjobb éttermének minősített gasztronómiai szentélyben. 
   
A szolgálat szerint a megbetegedéseket a könnyen terjedő norovírus okozta, az étterem semmilyen közegészségügyi szabályt nem szegett meg a fogások elkészítésekor és az előkészületek során.
   
A Heston Blumenthal sztárséf konyhájáról nevezetes vendéglőben olyan ételkülönlegességek készülnek, mint a csigakása vagy a szalonnástojás-jégkrém.  A Londontól 80 kilométerre, Brayben 1995-óta működő Fat Duck annyira népszerű, hogy hónapokkal előre kell asztalt foglalni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Tóth Sándor Gasztro

Mi történt a Kövér Kacsában?

Szaftos botrányba keveredett néhány hete a világ legjobb angol szakácsa és étterme. A Fat Duck, a Kövér Kacsa átmenetileg egy helyben totyogott, míg a sztárséf, Heston Blumenthal magyarázkodásra kényszerült.