Tetszett a cikk?

A blogírás jellemzően magányos műfaj, ezért mindenképpen rendhagyónak nevezhető az a találkozó melyet néhány sör-blogger, egy közös sörözéssel összekapcsolva, tartott a minap a Ferdinánd Sörházban.

A találkozó apropója természetesen a sör volt. A jelenlevő – egymást többségükben itt megismerő bloggerek – számára azonban a sör ennél többet jelent. A táskákból hamar előkerültek különféle sörkülönlegességek és söröspoharak. Igazolva, hogy az igazi sörblogger sokkal inkább ínyenc, mint mennyiségi sörivó.
A Sörbúvár olvasói elsősorban sörleírásokat találnak a blogon, míg a Főzdevadász a kisüzemi sörfőzdéket mutatja be blogjában, Serteperte pedig a sörös adomák közreadásában jeleskedik. Tony Caviar a legaktívabb blogger, mindenről, ír ami a sörrel kapcsolatos a Folyékony Kenyér című blogjában.

©

A találkozó a legnagyobb egyetértésben zajlott. A cél közös: a gasztronómiai irodalomban kissé elhanyagolt sörnek megadni, az őt megillető rangot. Azt valamennyi résztvevő – blogger és kommentelő egyaránt – szomorúan konstatálta hogy az otthoni sörfőzés Magyarországon nem tud elterjedni. Felemlítettek egy olyan esetet is, amikor valakit a VPOP azért büntetett meg, mert a boltban vásárolt – 20 liter otthoni sörfőzéshez elegendő – erre a célra előkészített alapanyagokból készített söre után nem fizetett jövedéki adót. Mindennek ellenére folytatják a sör népszerűsítését és további találkozókat is terveznek. Egészségükre!

K. G.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gasztro

A kukoricasör halovány íze

Egyenesen az üvegből isszuk, és igenis tudjuk, hogy a palack nyakába egy cikk lime-ot szokás gyömöszölni. Miért is?

Vétek György Gasztro

Mi lesz a sör és a bor házasságából?

Sörre bor mindenkor, borra sör meggyötör! – tartja a mondás. De mi van akkor, ha a sör és a bor házasságra lép egymással? A sörfőzők ünnepelnek, a borászok pedig szentségtörést kiáltanak.

Napi merítés

2009 legjobb sörei

Eltelt 2 hónap a 2010-es évből, így a szakembereknek volt elegendő idejük kiválasztani a 2009-es év legjobb söreit - olvasható a Pivo blogon.

Gazdaság

Sok sörben sok pénz van: a Stella gyártója hasig áll a profitban

A világ legnagyobb söripari csoportja, a belga-brazil-amerikai Anheuser-Bush InBev adózott eredménye tavaly 2008-hoz képest közel két és félszeresére, 4,613 milliárd dollárra emelkedett 1,927 milliárdról, míg bevétele 6,1 százalékkal 36,758 milliárd dollárra csökkent 39,158 milliárdról.

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt