szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint ezer étterem és kávéház kapott a napokban e-mailen és faxon felhívást, hogy csatlakozzon az idei Borszerda programsorozathoz.

A tavalyi, első nagy sikerű akción fölbuzdulva az idén négy tematikus napot és egy gasztronómiai versenyt szervez a Borszerda-csapat a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával. A felhívásra leggyorsabban a pesti Háry vendéglő jelentkezett, s gyors egymásutánban több mint 100 étterem töltötte ki a regisztrációs lapot . Az eseményhez tavaly 437 vendéglátóhely csatlakozott. A szervezők remélik, hogy idén még több étteremben ihatják majd féláron a magyar bort a vendégek a négy tematikus borszerdán. A programhoz nemcsak a közvetlenül megkeresett vendéglátóhelyek, hanem minden tisztességes borkínálattal rendelkező étterem csatlakozhat június 13-áig  – nyilatkozta Oláh László, a Közösségi Bormarketing Alap kezelője.

Az idén egy menüverseny-sorozatot is meghirdettek a szervezők. A focivébé szünnapján, június 30-án lesz az első borszerda, s középpontjában a magyar fajták állnak, így a menüversenyhez is csatlakozó éttermeknek olyan ételsorokat kell megálmodniuk, amelyekhez valamilyen jellegzetes magyar borfajtát tudnak kínálni aznap a vendégeknek. A borszerdai menüket az akció honlapján a menüsor árával egyetemben az étterem neve mellett találhatják majd meg az ebédelni, vacsorázni vágyók. A borral társított menük közül rangos szakmai zsűri választja ki a legjobb húszat, amelyeknek a szervezők kiemelt helyet biztosítanak a honlapon.

A második, augusztus 25-i borszerda a könnyű fehérborokról szól, szeptember 30-án a testes fehérek és a könnyű vörösek állnak a középpontban, végül november 10-én az újborok zárják a sort, de ekkor kerülnek előtérbe a karácsonyra ajánlott  legjobb borok is. A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is fölveszik a kapcsolatot a taxis társaságokkal és a sofőrszolgálatokkal, hogy a vendégek kedvezményesen utazhassanak a borszerdákon. A rendezvényhez árengedményekkel csatlakozhatnak a borforgalmazó kis- és nagykereskedések, a pincészetek, de a nagy kereskedelmi láncok is.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Izsák Norbert Gasztro

Létezik-e a tökéletes kéknyelű?

Mint a Szent Grál nyomába, úgy eredtünk Badacsonyba az elmúlt hétvégén, hogy választ találjunk a bortörténelem egyik bennünket leginkább izgató kérdésére: létezik-e a tökéletes kéknyelű, és ha nem, akkor van-e legalább iható, kellemes ebből a fajtából?