szerző:
kadarm

Skócia a világ egyik legfantasztikusabb természetes éléskamrája, ahol isteni lazacot és osztrigát kóstolhatunk a szarvasbélszín mellett, kedvünkre vadászhatunk, gombászhatunk, halászhatunk. Mindezt világhírű whiskyk és barna sörök társaságában, különleges hotelekben megbújva. Jól hangzik, ugye?

Egy gasztrotudatos skóciai út első állomása csakis Edinburgh lehet, amely az egyik legdrámaiabb külsejű városa a világnak, és az a jó benne, hogy nem kötelező a célirányos városnézés, a rengeteg látnivaló közt szabadon bolyonghatunk kedvünk szerint. Ha a reggelinket a hotelben fogyasztottuk el, akkor az első gasztronómiai megállóként érdemes ebédidőben a város legjobb halétterme, a Tailend (14–15 Albert Place, Edinburgh, EH7 5HN) felé venni az irányt. Ez a hely arról híres, hogy a menün szereplő tengeri étkek többsége előző nap még a tengerben úszkált, ráadásul itt mindenki ebédjét a kívánsága szerint készítik el.

A videókat és a cikk folytatását ide kattintva érheti el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!