szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenkinek kedves egészségére, és boldog új évet kivánunk valamennyi olvasónknak!

Champagne Cocktail

1 kockacukor
2 evőkanál Angostura Bitters
1/10 brandy
9/10 brut pezsgő

A kockacukrot a pezsgőspohárba tesszük, hozzáadjuk a keserűt és a brandyt, majd felöntjük a hideg pezsgővel. Narancsszelettel vagy koktélcseresznyével díszítjük.
 
Hemingway

4 cl fehér rum
2 cl citromlé
1 cl cukorszirup
10 cl brut pezsgő

A rumot, a citromlevet és a cukorszirupot shakerben összerázzuk, pezsgőspohárba töltjük, majd hozzáadjuk a hideg pezsgőt.

Kir Royale

1/10 Créme de Cassis (feketeribizli likőr)
9/10 brut pezsgő

Először a feketeribizli likőrt töltjük a pezsgőspohárba, és ehhez adjuk hozzá a hideg pezsgőt.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Lukács Enikő Gasztro

Öt gyors tipp Szilveszterre - recept

Az óévbúcsúztató bulikon az éjfél körül feltálalt káposztaleves, lencsefőzelék, virsli mellé-elé mindig jócskán kell az asztalra olyasmi, amire már a mi áldásos közreműködésünk nélkül is rájárhatnak a vendégek. Hogy ne csak a sztenderd majonézes kukoricasalátát, kaszinó tojást, karácsonyról megmaradt száraz bejglit vonultassuk fel, íme öt gyorsan, előre elkészíthető fogás.