szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem száz vendéglő és borszaküzlet népszerűsíti szeptember 21-én a minőségi magyar borokat és a kulturált borfogyasztást. Az idei első Borszerda akcióhoz csatlakozó éttermek ezen a napon 50, a kereskedők pedig legalább 10 százalékos kedvezményt adnak minőségi magyar fehérboraik listaárából.

Mi passzol egy elegáns kéknyelűhöz? A halhoz valóban csak fehérbor illik? És tényleg megöli a bort a fokhagyma, vagy van olyan bor, amelyik meg tudja támasztani az erős zamatokat? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a vendégek szeptember 21-én, amikor is a fehérborok lesznek terítéken az év első Borszerdáján.

Az alapötlet immár harmadik éve változatlan: az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing Alap által támogatott akcióban részt vevő vendéglátóhelyek várják azokat, akik szívesen fogyasztanának minőségi magyar borokat féláron az ebéd vagy a vacsora mellé.

Idáig már csaknem száz étterem regisztrált az akció napjára. A jelentkezés továbbra is nyitott, így érdemes az éttermek listáját böngészni, a helyeket lefoglalni, a borlapokat átnézni, és rákattintani az esemény facebook-oldalára is, ahol nyereményjáték várja a látogatókat. A játékos kedvű borszerdázó vendégeknek csak annyit kell tenniük, hogy beküldik fényképüket (amint éppen borszerdáznak). A beküldött fotók sorsoláson vesznek részt. A játék fődíja egy egyedi készítésű Swarovski kristályékszer, Császár Babett alkotása, amit a tokaji fehérborok ihlettek.

Az éttermek mellett pincészetek is csatlakozhatnak a borfogyasztást népszerűsítő kampányhoz, ha legalább 10 százalék kedvezményt biztosítanak a vásárlóknak. A következő Borszerdát november 9-én tartják – ekkor a vörösborok kerülnek majd terítékre.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!