szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Három a magyar igazság, harmadszorra hívjuk fel a figyelmet a most harmadik alkalommal sorra kerülő Furmint Februárra. Ráadás majd a jövő heti nagy furmintkóstoló után. Az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok, esetenként kedvezmények a fogyasztókat a furmint jegyében.

A furmint kiemelkedő magyar szőlőfajta, amely sokkal nagyobb figyelmet érdemel mind külföldön, mind Magyarországon. Évszázadokon át nemzetközi hírű édes borok alapjaként volt ismert, de tíz-húsz éve nagyon szép száraz tételek, sőt, az utóbbi időben már pezsgők is készülnek belőle - nyilatkozta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője szerdán.

Tóth Adrienn kiemelte: nagyon széles spektrummal bíró, egészen különböző stílusokban kiemelkedőt mutatni tudó szőlőfajtáról van szó. "Fontos felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy nemcsak a nagy vöröseket és a könnyű fehéreket érdemes keresniük, hanem készülnek Magyarországon gazdag beltartalommal bíró, hordós érlelésű, kiemelkedő fehérborok is."

A Furmint Február harmadik éve ezt a különleges minőségre képes szőlőfajtát kívánja a figyelem középpontjába állítani. Idén országszerte - illetve ezúttal már Londonban is - több mint hatvan boros nagy- és kiskereskedő, étterem, borbár, szaküzlet és egyéb helyszín csatlakozott a kezdeményezéshez; a programok, a résztvevők száma még most is folyamatosan bővül.

A Furmint Február részletes programja a www.vinoport.hu honlapon és a Facebook-oldalukon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!