szerző:
hvg.hu

A Magyar Bor Akadémia minden esztendőben gálaebédet ad az Év Bortermelője díj birtokosának tiszteletére. A legutóbbi hétvégén Vida Péter szekszárdi borászt ünnepelte a szakma a Royal Corinthia szállóban.

Vida Péter borainak összhangzatára neves éttermek séfjei komponáltak fantasztikus fogásokat. Lássuk, milyen is egy igazi „ Dolce Vida”. Az első fogást Bernát Dániel, az U26 séfje prezentálta hazai vizekből: vadponty, lesőharcsa füstölve, haltej „szűz” és paprikás halkocsonya. Második fogásként vadnyúl masírozott a tányérokba Ványi László, a Thermál Hotel Visegrád konyhamestere jóvoltából: vadnyúlból készült erőleves és pástétom lilaburgonya gyűrűben.

©

Ezután Takács Lajos, az Olimpia étterem tulajdonos-séfje példázta, hogy szerinte, milyen egy kacsahúsos székelykáposzta: currys kacsacombbal töltötte a jószág mellehúsát, ananászos, mazsolás savanyú káposztával adta fel, amihez még pattogatott gerslit is körített. Ezután „könnyítésként” Bolyki Péter, a Corinthia Hotel séfje egy igazi meglepetéssel szolgált: rozé sorbet rozéval, ropogós tölcsérben két fagylaltfalat csokoládés robbanócukorkával meghintve.

Majd a Buday is megmutatta, mostanság a Larus konyháján miként is képzeli el a szarvas lábszár átlényegülését: vargányás pitével, baconban sült mandulás datolyával, ringló szilvalekvárral, paszternák pürével tálalta az omlós húst.

A menüt sajtok és desszertkülönlegességek sora zárta, melyhez az eddigi Év Bortermelői ajánlották fel boraikat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit