szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent a BBC GoodFood magazin magyar változata.

A BBC GoodFood Világkonyha magazin a BBC lapcsalád második tagja, amely a szigetországban húsz éve jelenik meg háromszázezres példányszámban. A lap kiadásának jogát a Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventus Commerce Kft. nyerte el. A havonta megjelenő lap 108 oldalon mutatja be, hogyan főz a világ. Mintegy hatvan százalékban veszi át a brit "anyaszerkesztőség" anyagait, negyven százalékban - megközelítőleg harminc oldalon - magyar tartalommal töltik fel a hazai szerkesztők - mondta el a GoodFood magazint bemutató sajtótájékoztatón szerdán Izbéki Gábor főszerkesztő.

A magyar gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek a világ leghíresebb sztárséfjeinek receptjei és ötletei. Az első lapszámban Gordon Ramsay skót sztárszakács ad tanácsokat a tavaszi zöldséges sült csirke elkészítéséhez. Szatmári Ferenc, a Borbíróság Étterem séfje is tavaszi ízekkel és illatokkal kedveskedik az olvasóknak. A lapban rendszeres rovattal jelentkezik Mautner Zsófia / Chili&Vanilía/ : hónapról hónapra egy-egy nemzet gasztronómiai kultúráját és receptjeit mutatja be, első ízben Brazíliáét.

Ördögh Bálint vezető szerkesztő kiemelte, hogy a magazin receptjeinek kiválasztásakor szem előtt tartották a szezonalitás, a praktikum, az elkészíthetőség és a közérthetőség kritériumait. Elsősorban olyan lapot akarnak az olvasók kezébe adni, amely megmutatja, hogy könnyen és változatosan is elkészíthetőek a világ különböző kultúrájának, tájainak ételei.

A GoodFood magazin első száma szerdától kapható, első alkalommal negyvenöt ezer példány kerül az értékesítési pontokra. A megjelenéssel egyidőben a fővárosi CULTiRiS galériában különleges ételfotó kiállítás nyílik, melyen a magyar és külföldi fotográfusok alkotásaiban a magazin filozófiája köszön vissza, miszerint a pozitív életérzéshez, az ízek élvezetéhez elengedhetetlen, hogy az ételek esztétikusak és szemet gyönyörködtetőek legyenek.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!