szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Stabilan 61 kiló az egy főre jutó éves német húsfogyasztás.

Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei, a német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás stabilan 61 kilogramm volt 2011-ben, mindössze 100 grammal kevesebb mint 2010-ben. A húsfélék közül messze a sertéshús állt az első helyen: ebből 39,6 kiló fogyott tavaly személyenként Németországban. Szárnyashúsból 11,5 kilogrammot, marha- és borjúhúsból 8,4 kilót fogyasztottak 2011-ben a németek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene