szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Stabilan 61 kiló az egy főre jutó éves német húsfogyasztás.

Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei, a német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás stabilan 61 kilogramm volt 2011-ben, mindössze 100 grammal kevesebb mint 2010-ben. A húsfélék közül messze a sertéshús állt az első helyen: ebből 39,6 kiló fogyott tavaly személyenként Németországban. Szárnyashúsból 11,5 kilogrammot, marha- és borjúhúsból 8,4 kilót fogyasztottak 2011-ben a németek.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!