szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meg sem állt San Franciscóig, vitte magával a hagyományos fatüzelésű kemencéjét, mert csak abban az igazi. Négy kerék azért kellett hozzá.

Az nem újdonság, hogy a pizza Amerikába ment szerencsét próbálni, megtörtént ez már elég régen. El is amerikaiasodott rendesen. Jon Darsky fejéből pattant ki az ötlet, hogy ideje volna visszatérni az alapokhoz: fatüzelésű kemencéből csak háromféle klasszikus pizza. Ahogy Woody Allen mondaná, semmi cicó. Az idea kivitelezéséhez már csak négy designer és 180 ezer dollár kellett. Darsky ugyanis csőrős teherautóra álmodta a 230 kilós,800 fokon üzemelő kemencét és a konténerpizzázót, mert utálja a röghöz kötöttséget.

fullinsight.com
Hogy hol,mikor tűnik fel,az a honlapján érhető tetten,ha valaki éppen San Franciscóban járna,kattintson. Minimum 10 dollárral a zsebünkben állhatunk sorba a tradicionális paradicsomos,mozarellás,bazsalikomos nápolyi pizzáért. Ha ricottát,grana padano sajtot és némi fokhagymát is szeretnénk a pizzánkra,akkor tegyünk hozzá még egy dollárt. Ragadozóknak a csípős szalámis,vöröshagymásért  14 dollárt kell perkálniuk.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!