szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Ausztriában készült süteménymonstrum 2 és fél tonnát nyomott, ananásszal, szederrel és eperrel ízesítették.

Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.

Facebook / Seiersberg

A süteménymonstrum Seiersbergben készült, három napig dolgozott rajta a brigád. Háromezer tojást ütöttek a lisztmasszába, amelyhez több hektó tejet öntöttek. Ízesítésnek cukron kívül gyümölcsöt adtak hozzá: fél tonnányit. Először két mázsa szedret, majd ananászt és epret kevertek bele. A piskótából 10 ezer embernek jutott egy-egy szelet. Az egész gigasütemény egy sportcsarnokban született, mivel a környéken nem volt kellően tágas konyha a műveletekhez. 

A két és fél tonnás tömeg ellenére Werner Russ főcukrász szerint a piskóta tésztájának állaga nagyon könnyű lett - adta hírül a brit Metró újság.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!