szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biztos a narancsbőr kezelésére is jó, de mi pohárban vesszük magunkhoz a narancs bort november 17-én a természethű borok második mustráján a Gerbaud Házban. Ott leszünk, kóstolunk és jegyzetelünk.

Nem újabb kormánypropagandáról van szó, a narancs bort tudomásunk szerint nem kétharmados kampányfőnökök kotyvasztották.

Akkor mi is a narancsbor? Olyan fehér bor, amit süldő korában hosszú napokig, extrém esetben hetekig vagy hónapokig tartottak héjon. Ezáltal pedig a bor színe sokkal sötétebb lesz, íz- és illatanyagai intenzívebbé válnak.

terrahungarica.hu

Az új ital már meghódította Olaszország északkeleti részét, Szicíliát, Szlovéniát, de Franciaországot és Kaliforniát is. A narancs bor jeles olasz és szlovén képviselői fogják kóstoltatni a boraikat a Terra Hungarica bemutatóján is, ahol délután 13 órától egy gyors szemináriumon is ki lehet tanulni az új divatot – és kilenc különböző narancs bor alapján ítéletet mondani.

A sétáló kóstoló 15 órakor kezdődik, ezen 37 kiállító közel 150 borát lehet megkóstolni. A Terra Hungaricán többek között találkozhatunk a Barta, a tokaji Bott és a muzslai Bott pincészetek boraival, de ott lesz a St. Andrea, Szászi Endre, a Pelle Pince, Demeter Zoltán, Kaló Imre, Pók Tamás, a Pósta Borház, Ráspi és Takács Lajos jó néhány tétele is.

Aki elfáradt a kóstolásban, A bor illata című kiállításon szippanthat néhányat a bor természetes illatanyagaiból is.

Az esemény egyik különlegessége, hogy a szervezők bemutatják a legjellemzőbb illathibákat is, így az újonnan megszerzett tudással lehet újraillatolni és –kóstolni a kiállított tételeket.

További információk: www.terrahungarica.hu

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!