szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huszonnégy ország képviselőivel kezdődött meg kedden a Bocuse d'Or nagy presztízsű szakácsverseny kétnapos világdöntője a franciaországi Lyonban, amelyen először vehet részt magyar séf. Széll Tamás ma áll a zsűri elé, szereplését élőben is követni lehet.

Ma mutatja be menüjét a Bocuse d'Or versenyen Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje. A Rubik-kocka által ihletett, az előre meghatározott alapanyagokból készülő és részleteiben az utolsó pillanatig titkos hús- és halmenü elkészítésére 5,5 óra áll majd Széll rendelkezésére.

A magyar versenyző szereplését online élőben is lehet követni.

A lyoni világdöntő valóságos sportverseny, a zsúfolásig megtelt lelátókon mintegy 1500 néző nemzeti zászlókat lengetve, hangosan drukkolva követi a küzdőtéren egyszerre dolgozó 12 séfet. A nézők gyakorlatilag minden részletet tudnak követni.

A 27 tagú nemzetközi zsűriben a versenyalapító Paul Bocuse, valamint Rasmus Kofoed, a legutóbbi verseny dán győztese és a három Michelin-csillagos Enrico Crippa olasz zsűrielnökön kívül mind a 24 nemzet képviselője helyet kapott. Magyarországot Bíró Lajos, a Magyar Bocuse D'Or Akadémia elnöke képviseli és az amerikai Thomas Keller mellett foglal helyet. Kellernek két olyan étterme van, amely három Michelin-csillagos.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!