szerző:
MTI

A japánokat, a Fülöp-szigetieket, vietnamiakat és a kuytákat is kitiltotta egy kínai étterem. A lépés nagy felháborodsát keltett.

Hatalmas felháborodást váltott ki egy Pekingben működő kínai étterem, amely megtiltotta, hogy bizonyos ázsiaiak és kutyák betérjenek a vendéglátóipari egységbe. A Peking Snacks nevű étterem kirakatában tábla hirdeti: "Ez a létesítmény japánokat, Fülöp-szigetieket, vietnamiakat és kutyákat nem szolgál ki". 

A feliratról készült fotók - több tízezer elítélő megjegyzés kíséretében - bejárták az internetes oldalakat a szomszédos országokban. Különösen a Fülöp-szigeteken és Vietnamban csaptak magasba a felhördülés hullámai.

A Tuoi Tre című vietnami napilap a "szélsőséges kínai nacionalizmus példájaként" bélyegezte meg a vendéglő magatartását. Az internetes beírásokban sokan "ostoba szélsőségességet" emlegettek, mások hangot adtak annak a feltételezésüknek, hogy a kínai kormány valószínűleg agymosásnak vetette alá az étteremtulajdonost.

Peking mindhárom ázsiai országgal vitában áll különböző szigetek hovatartozása miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!