szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudjuk, mennyire édesszájúak a szub-szaharai Afrikában, de biztos megéri hőálló édességet vinni a piacaikra. A Cadbury gyártója legalábbis ott látja a jövőt a telítődni látszó európai és amerikai piac után. Kész a plusz 40 fokot is olvadás nélkül kibíró csokijuk.

Az évtizednyi kutatás eredményeként megszületett új csokoládé receptje az atombombáénál titkosabb. Csak azt lehet róla tudni, bírja majd a gyűrődést a lagosi, naorobi és más afrikai árudák nem éppen klimatizált standjain. Ugyanis csekély lenne a kéj, ha a gyártó csak a dél-afrikai Massmart vagy a kenyai Uchomi szupermarket-láncolatok hűtött üzleteiben bízva várná, rábukjanak szupercsokijára a vevők.

elelmiszeronline

Amint azt az Élelmiszeronline a The Telegraph tudósítása nyomán hírül adta, Lawrence MacDougall, az Oreo kekszet is gyártó Mondelez International régiós igazgatója, még annyit sem árult el afrikai termékükről, hogy milyen néven hozzák forgalomba, nemhogy az összetételét, ízesítését. Igaz, ahhoz képest, hogy hamarosan forgalomba akarják hozni, még folyamatban van a hőálló csoki szabadalmi eljárása. Az Oreo keksszel viszont nem lesz semmi macera, csupán kétdarabos csomagolásban nyomják majd a tizenkettes kiszerelés helyett, hogy a kontinens alacsonyabb jövedelmű fogyasztói se maradjanak ki a jóból.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!