szerző:
SzJ
Tetszett a cikk?

Dobos torta, rakott krumpli, disznótoros, halászlé, bográcsgulyás, kakaós csiga, Túró Rudi és még sorolhatnánk – ugye mindenki tudja mi a közös bennük? Egy angol tervezőgrafikus turistaként már megfordult nálunk, hosszabb idő után ismét Magyarországon járt a közelmúltban, és elhatározta, hogy lerajzolja azokat a magyar ételeket, amiket evett. S ezt a blogján meg is osztotta a nagyvilággal.

Igazán szép portrét kapunk általa a hazai nevezetes ételekről, és a szerző még arra is buzdítja olvasóit, hogy ha valakinek a kedvencét kihagyta volna, akkor nyugodtan szóljanak neki. Az egyetlen talán, ami kilóg a sorból az a sült hekk. Bár nem csoda, ha a turisták helyi specialitásnak képzelik, hiszen szinte nincs olyan strandbüfé, piaci sütőde, ahol ne találkoznának ezzel, az egyébként jellemzően argentin vízekről ide fagyoskodó, tengeri hallal.

Ha kíváncsi a magyar ételekről készült grafikára, kattintson ide . A szerző, Nick Hilditch több mint tíz éve elismert tervező, grafikus, illusztrátor és író, nem kisebb cégekkel dolgozik, mint a BBC, a Cartoon Network, a Nokia, vagy a PwC.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!