szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők május 15-18. között a Belvárosban megrendezendő Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen az idén a körte a főszereplő. Itt kóstolhatja meg a közönség a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkáját, és számos különlegességet. Nem maradnak el a körtés ételek, édességek sem.

2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, és a meggy után ezúttal a körte kerül középpontba. A szervezők felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett, hogy közösen megalkossák az Év Pálinkáját. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából született meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között ízlelhetik meg.

MTI / Kovács Tamás

A pálinkafőzdék kínálatából különlegesnek ígérkezik a Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra Császári vilmoskörtéje, a Lombfakasztó vadkörte és a Napfogta Clapp, valamint az Árpád pálinkák közül a dupla ágyas körte. De a fesztivál minden standján számíthatunk számos érdekességre, meglepetésre.

 A belépőjegy mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyike az Év Körtepálinkájára, a másik pedig bármely főzde egyedi ajánlatára váltható be.

 

    

 

 

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!