szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők május 15-18. között a Belvárosban megrendezendő Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen az idén a körte a főszereplő. Itt kóstolhatja meg a közönség a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkáját, és számos különlegességet. Nem maradnak el a körtés ételek, édességek sem.

2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, és a meggy után ezúttal a körte kerül középpontba. A szervezők felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett, hogy közösen megalkossák az Év Pálinkáját. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából született meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között ízlelhetik meg.

©

A pálinkafőzdék kínálatából különlegesnek ígérkezik a Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra Császári vilmoskörtéje, a Lombfakasztó vadkörte és a Napfogta Clapp, valamint az Árpád pálinkák közül a dupla ágyas körte. De a fesztivál minden standján számíthatunk számos érdekességre, meglepetésre.

 A belépőjegy mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyike az Év Körtepálinkájára, a másik pedig bármely főzde egyedi ajánlatára váltható be.

 

    

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is