szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a módszer kissé kellemetlen, létezik. A világ egyik leghíresebb sörfőzője árulta el, mit kell tennünk ahhoz, hogy ne legyünk részegek egy egész éjszakás sörözéstől.

Hogy sörözhetünk át úgy egy teljes éjszakát, hogy hajnalra sem leszünk részegek? Jim Koch, a Boston Beer Company egyik alapítója tudja a választ - írja az Independent.

Ő arra esküszik, hogy mielőtt meginná az este folyamán az első csepp alkoholt, elfogyaszt egy kis száraz élesztőt joghurtba keverve. A megfelelő adag sörönként egy teáskanál, az íz igen kellemetlen.

A világhírű sörfőző azt állítja, ez az élesztőben lévő egyik enzimnek, az alkohol dehidrogenáznak (ADH) köszönhető. Az ADH még azelőtt lebontja az alkoholt, hogy az a véráramba jutna.

Azzal Koch sem ámít senkit, hogy a módszer teljesen hatástalanítja az alkoholt, mindenesetre kevesebb fejfájásra és szédelgésre számíthatunk az elfogyasztása után.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!