szerző:
T. S.
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb az érdeklődés az első gasztronómiai közösségi weboldal iránt Spanyolországban. A világhálóra való felkerülése óta már 5 ezer regisztrált felhasználója van a Foodinterestnek, létrehozói az év végére 250 ezerre prognosztizálják rendszeres látogatóik számát az előrejelzések alapján.

Két fiatal spanyol vállalkozó, Jaime Beltrán és José Antonio Salvador - akik nyilván szeretnek jókat enni, de mindenekelőtt egészségesen táplálkozni - két évvel ezelőtt internetes gasztronómiai közösségi website megvalósításába kezdett.

A foodinterest.es Microsoft támogatással valóra vált szellemi és anyagi „befektetése” az idei év elején debütált, megkezdhette küldetését, amelyet a főzésnek szívesen hódolóknak, az ehhez való legjobb alapanyagok beszerzésére figyelmet fordítóknak, illetve az igazi éttermi-gasztronómiai élményeket keresőknek szánnak.

©

A Madridból és Barcelonából vezérelt digitális konyha 14 profi szakember közreműködésével „nyílt meg”. Májustól indult promóciós kampányuk jelentősen megnövelte az oldal felhasználóinak számát, akik előzetes regisztrációval, de ingyenesen csatlakozhatnak a Foodinterest közösségéhez. Az ötletgazdák és alapítók az év végére már negyedmilliós látogatottságot várnak. További lehetőségeket látnak Spanyolországon kívül a hatalmas nyelvi tábort jelentő latin-amerikai országokban, s már készülnek az angol, francia, olasz és német nyelvű verziókra is, hogy a főbb világnyelveken elérhetők legyenek. Az Iphone applikációval lehetővé teszik azt is, hogy okostelefonon keresztül is elérhetőek legyenek.

A Foodinterest a szöveges recepttár mellett az elkészítést ismertető videotárat tartalmaz, ugyanakkor tanácsokat ad az alapanyagok beszerzéséhez és segít abban is, milyen a tápértékük, hogy az egyes összetevőkre érzékenyek mivel helyettesíthetik az étkezésükkel/egészségükkel összeférhetetlen egy-egy élelmiszer-alapanyagot. A kívánság szerint lekérdezett körzetben, városrészben étterem- és menüajánlóval állnak rendelkezésre az igényelt szempontok szerint. A folyamatosan bővülő információs hálózat mellett biztosítják az interaktivitást, segítséget nyújtanak a kért ételkülönlegességek elkészítéséhez, s a website látogatói közötti kapcsolatra, a saját receptek egymással való megosztására, sütő-főző barátságokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

Rendőri védelmet kapott egy holland kerékpáros, mert egy versenye óta azzal fenyegetik, hogy megölik

Rendőri védelmet kapott egy holland kerékpáros, mert egy versenye óta azzal fenyegetik, hogy megölik

Három férfi kirabolt egy nőt a Rózsák terén, egyiküket fotó alapján keresik

Három férfi kirabolt egy nőt a Rózsák terén, egyiküket fotó alapján keresik