Magyar a világ egyik legjobb ivóvize

Magyar a világ egyik legjobb ivóvize

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az itthon Szigetközi Friss néven kapható palackozott ivóvíz háromcsillagos minősítést nyert az ITQ Superior Taste Awardon. A víz a Gourmet Fesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek.

A közelmúltban Brüsszelben megtartott „ITQ Superior Taste Award” díjon a legfelsőbb kategóriájú vizek között is a legkiválóbbak közé kerülő, a nemzetközi piacra Panta Aqua the Water névvel bevezetett ivóvizet a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. palackozza, hazánkban Szigetközi Friss víz néven kerül forgalomba.

A megmérettetésen az ivóvíz külföldi megjelenésű szénsavmentes, kizárólag üvegpalackban forgalomba hozott változata nyerte el a megtisztelő díjat, melyért évről évre nagyon sok víz indul versenybe. A Michelin csillagos sztárséfek és sommelier-ek több mint 70 tagú válogatott, nemzetközi bírálóbizottsága egymástól függetlenül, vak kóstolási teszt során értékelte idén is az elé kerülő vizeket az „ITQ Superior Taste Award” díjon, melyen háromcsillagos, a kimagasló termékek kategóriájában is a legkimagaslóbb minősítést csak az a termék kaphat, amelyet a bírálók 90 százalékánál többen tartanak erre méltónak.

Háromcsillagos minősítést a világon idén csupán néhány cég terméke ért el a népes nemzetközi mezőnyben.

©