szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki ezen a hétvégén Villányban jár, az biztos rozéban fogja látni a világot. Ötödszörre rendezik meg július 17-18-án a vidék legszínesebb borfesztiválját.

Hogy a rozét - mellékesen vöröseket és fehéreket is - 25 pincészet kóstoltatja, az természetes. De mitől különbözik akkor ez a borfesztivál a többitől? Hát abban, hogy ilyenkor egész Villány rozé színekbe öltözik. S tessék elhinni, ez nagyon vidám és színes tud lenni.

©

Itt van mindjárt a RozéMaraton, ami nem más, mint 1000 hosszúlépésnyi jelmezes futóverseny. Csak az indulhat, aki "rozéba" öltözik. A célba érésig 3 kilométert tesznek meg a versenyzők, 3 állomáshelyen kihörpintve a kikészített hosszúlépéseket. S a málnaszörpöket, mert 14 éven aluli indulók is lesznek. Közülük kerül majd ki a Rozémanó, vagyis a leggyorsabb, aki nyereményével - egy óriás pizza - mindjárt pótolhatja is elveszett energiáit. De aztán a 2-3. helyezettel majd próbára teheti magát a Mecsextrém Parkban.  A felnőtt dobogósoknak - különdíj a legrozébb jelmezesnek -  mi sem természetesebb, hogy rozé borcsomagok, kóstolások és ott alvós ejtőzések Gere Tamás és Gere Zsolt fogadójában, Gere Attila és Bock József pincészeténél.

Lesz még bakancsos fröccstúra a Szársomlyón, kézműves kirakodó vásár, népi játékok és zene. Nem is akármilyen, ezen a hétvégén  például Villányban rozézik  Fábián Juli&Zoohacker, Kowalsky Meg a Vega.

Részletes program: itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

Harrison Ford 2 órát várt a koronavírus-oltásért, mert nem akarta, hogy az ismertsége előnyhöz juttassa

Harrison Ford 2 órát várt a koronavírus-oltásért, mert nem akarta, hogy az ismertsége előnyhöz juttassa