szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezen a héten a megszokott ízek mellett négy ország különlegességeit kínálja 11 népszerű, budapesti étterem. Konyháikon Afganisztán, Eritrea, Sziría és Szomália vendégeskedik.

Körítés néven szervezte gasztrohét projektjét a bevándorlókat és migránsokat segítő Artemisszió alapítvány. A Norvég Alap támogatásával megvalósuló programhoz az Anker Klub, a Dzsángó, az Édes Sári, a Finomító Kantin, a Kisüzem, a Leves, a Manga Cowboy, a Pékműhely és a Tranzit Art Café csatlakozott. Náluk mától vasárnapig a Körítés főszerepet kap a menüben.

Facebook

Afganisztánból csirkés biryani, csicseriborsókrém és paradicsom leves, almás-diós kenyér kerül az étlapokra. Eritrea konyháját banános-paradicsomos leves, chilis-gyömbéres lencse, marhapörkölt injerával (etióp kenyérlepény a teff nevű kölesféléből), marhahúsos és csirkehúsos tál , valamint gyömbéres-mentás gyümölcssaláta képviseli. Szíria paradicsomos-rizses levest, húsgombócot, padlizsánkrémet, fenyőmagos, árpagyöngyös csirkét, datolyás és rózsavízes, szezámmagos búzadara tortát küld az asztalunkra. Szomáliából a mustáros, ecetes tojássaláta és sült banán érkezik.

A Körítés teljes menüje a helyszínekkel és naprakész információkkal:itt

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!