szerző:
hvg.hu

Újabb szakmai világversenyen taroltak az éppen ötödik születésnapját ünneplő magyar csokoládé manufaktúra termékei. Négy aranyérmet is haza hoztak az International Chocolate Awards kelet-európai regionális szakmai versenyéről. S begyűjtöttek hozzá még három ezüstöt és két bronzot.

 

Az  International Chocolate Awards-ról azt tartják a szakmabeliek, hogy jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka, amely érmes helyezéseket tudott elérni ezen a világversenyen.

A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final). Az ideire a jövő héten kerül sor Londonban. A verseny a 2015-ös londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) egyik kiemelt eseménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt. A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek foglalnak helyet: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a  The New Taste of Chocolate  (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a  The Well-Tempered Chocolatier  (Kanada) és mások képviseletében. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója  Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

“A díjak rangja ismét csak rendkívül megtisztelő, el sem hiszem, hogy tizenegy benevezett termékből kilenccel sikerült érmet szerezni a versenyen" - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. Ugyanakkor nem állunk meg egy pillanatra sem: célunk, hogy a londoni világverseny döntőjében is helyt álljunk, és legalább egy aranyérmet szerezzünk”.

 A Mészáros műhely eddig húsz különböző díjat gyűjtött be rangos szakmai versenyeken.

©

A most díjazott chocoMe termékek: 

Arany:    Raffinée - Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula  

Arany:   Raffinée - Fehércsokoládéval bevont liofilizált málnaszem

Arany:   Raffinée - Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

Arany:   Raffinée - Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

Ezüst:   Raffinée -  Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

Ezüst:   Raffinée - Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal

Ezüst:   Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

Bronz:   Entrée G102 - chocoMe 66% étcsokoládé piros bogyós gyümölcsökkel

Bronz:  Voilé - étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!