szerző:
hvg.hu

11 borvidékről 30 termelő alkotja azt az értékközösséget, amely évente egyszer, ezúttal november 14-én a Millenáris D csarnokában a nagyközönség előtt is bemutatkozik több mint 100 borával. Azokat az itthoni és Kárpát-medencei bortermelőket, akik a szőlőben organikus, illetve biodinamikus gazdálkodásra törekszenek, boraikat pedig spontán erjesztik és a kénen kívül nem használnak semmi más „hozzávalót” a Terra Hungarica fogja össze.

 

Először fél évtizeddel ezelőtt mutatták meg magukat a Terra Hungarica Borszalon keretében, amelynek a Gerbeaud ház adott otthont, miként a második és harmadik alkalommal is. Tavaly már az Akvárium is szűknek bizonyult, hiszen a rendezvény időközben fesztivállá nőtte ki magát, a frappáns Mitiszol névvel, mi több, már feltűntek az első Miteszel standok is. E hét szombatján a Millenáris D csarnokába várják azokat, akiknek, nem mindegy, hogy mi van a poharukban, de legalábbis pontosan szeretnék tudni, mit töltenek bele. Ezúttal itt badacsonyi, délvidéki, egri, etyek-budai, felvidéki, mátrai, somlói, soproni, szekszárdi, tokaji és villányi biodinamikus termelőkkel találkozhatnak. Valamennyiük mottója: „Igaz borok Európa szívéből”.

©

Az autentikus borok mellé olyan példamutató”miteszel” kézművesek sorakoznak fel,   mint a Pipacs Biopékség a péksüteményeivel, az Élő Bolygó Farm a sajt-és tejtermékeivel, a Zsámboki Biokert a salátáival és zöldségkészítményeivel. Ehelyt a street-food is egészséges divat, és csak tiszta „forrásból” etet. A Grill „N” Chill bio borjúburgereket hoz, a balatonfüredi Malackrumpli pedig,   amelyik éppen a napokban költözött fel egy food-truckkal a Gozsdu udvarba, a saját balatonhenyei (Fekete Bárány manufaktúra) mangalicáiból készíti a pulled porkot. A jó emésztéshez „recept nélkül” Pelle párlatok javalltak.

Akik pedig csak plátói viszonyban vannak-lehetnek a legtisztább borokkal is, azok a Csupaszörp kézműves szörpjeit, a Frankó és a Meinklang gyümölcsleveket (utóbbinak sörei is vannak) kóstolhatják.     

 

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszatér Süsü, a sárkány

Visszatér Süsü, a sárkány

Már négy halálos áldozata van az M3-ason történt balesetnek

Már négy halálos áldozata van az M3-ason történt balesetnek

A perek legtöbbjét elbukta a kormány az Európai Bíróság előtt

A perek legtöbbjét elbukta a kormány az Európai Bíróság előtt

Népszava: Túlhajszolt dolgozói miatt nem kér a túlóratörvényből a MÁV

Népszava: Túlhajszolt dolgozói miatt nem kér a túlóratörvényből a MÁV

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről