szerző:
hvg.hu

Ki gondolná, hogy a sonka, torma, tojás szentháromsága és a süteményhegyek mellé koktélok is passzíthatók. Elég rendhagyóak, még haladó koktélozók is rácsodálkozhatnak, mi kerülhet ki egy profi vegykonyhájáról.

A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyeket az északi nép húsvéti szokásai ihlettek. Keresztes Ferenc igazán különleges kreációkat álmodott meg húsvétra. 

©

Fekete gyöngyös vodka shot

•             4 cl Finlandia vodka

•             por állagú alga

•             tintahal festék

Így készül:

A mixer a vodkában feloldja az algát, és a keveréket kalciumfürdőbe csepegteti. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket kikanalazza, és vodkával teli shotos pohárba teszi.

 Megjegyzés:   

Shot - az olyan ütős (többnyire rétegezett) koktélokat nevezik így, amelyeket kis pohárban, hétköznapi nevén felesben (stampedliben, kupicában) kínálnak.

  

©

   Narancsos vodkakaviár

•             Finlandia vodka

•             frissen facsart narancslé

•             por állagú alga

•             tintahal festék

•             szervírozáshoz: japán kanál

•             díszítéshez: fekete ribizli

 Így készül:

Narancslében feloldja az algát, összekeveri a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe teszi egy speciális félgömb kanállal. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezi a kapszulákat. Fekete ribizlivel díszíti a koktélt. 

Megjegyzés:

japán kanál - a japán (ázsiai) leveses kanál.

©

Aranyló mangóhab vodkával

•             4 cl Finlandia vodka

•             10 cl prosecco

•             hideg espuma habkötő

•             2 és fél cl mangó püré

•             10 dkg friss mangó

•             por állagú alga

•             tintahal festék

•             díszítéshez: arany mangópehely

 Így készül:

Az összeturmixolt alkotókat alkotókat áttszűri a mixer, majd hozzáadja a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixolja, és a keveréket 2 két órára hűtőbe teszi. Ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba tölti, és talpas pohárba fújja. Arany mangópehellyel díszíti.

 Megjegyzés:

  espuma - habos textúra, alkalmazását Ferran Adria vezette be a gasztronómiába.

 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
A jeruzsálemi magyar képviselet miatt a palesztinok hazahívták budapesti nagykövetüket

A jeruzsálemi magyar képviselet miatt a palesztinok hazahívták budapesti nagykövetüket

Ezt nézze: jön a telefon, amelyiknek a hátlapján is van képernyő?

Ezt nézze: jön a telefon, amelyiknek a hátlapján is van képernyő?

Már rendelhető az Energizer fél tégla mobilja, ami 50 napig is kibírja egy feltöltéssel

Már rendelhető az Energizer fél tégla mobilja, ami 50 napig is kibírja egy feltöltéssel

Mészárlás Új-Zélandon: kiterítette kártyáit a Facebook, az új-zélandi miniszterelnök keményen beszólt nekik

Mészárlás Új-Zélandon: kiterítette kártyáit a Facebook, az új-zélandi miniszterelnök keményen beszólt nekik

Ahmed H. még mindig Magyarországon van

Ahmed H. még mindig Magyarországon van

Lesz politikai reklám a kampányidőszakban az RTL Klubon

Lesz politikai reklám a kampányidőszakban az RTL Klubon