szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem változott a forint árfolyama keddre virradóra, az eurót röviddel hét óra tájban 265,50 forint körül jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben, a hétfő késő éjszakaival lényegileg megegyező árfolyamon.

A forint a már több hónapja tartott árfolyamsávja erős határánál stagnál. Hétfőn a 266-os euró jegyzés szűk egy forintos környezetében mozgott a forint. A piaci várakozások szerint a forint az elkövetkező napokban is a 266-os euró árfolyam közelében ingadozhat. Kedden a magyar januári ipari termelési adatok - amennyiben igazolják a gazdaság állapotának javulását - tovább erősíthetik a befektetői bizalmat, de a forint valószínűleg tartósan nem lesz képes áttörni a 265-ös euró jegyzésnél húzódó erős technikai ellenállási küszöböt.

A forint árfolyama tavaly augusztus óta a 265-275 forintos eurójegyzés tartományban ingadozik, az idei év eleje óta már annak erős felében. 2009. december 31. óta a forint 1,89 százalékkal erősödött az euróval szemben, de 3,19 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az eurót kedden reggel 1,3615 dolláron jegyezték, közel megegyező árfolyamon a hétfő késő esti 1,3631 dollárral. Az euró tavaly év vége óta 4,90 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

A lengyel zloty jegyzése kedden reggel a nemzetközi devizapiacon 3,8672 az euróval és 2,84 a dollárral szemben. Hétfőn késő este 3,8641 és 2,8348 volt a jegyzés. A zloty 2009. december 31. óta az euróval szemben 5,80 százalékkal, a dollárral szemben 0,97 százalékkal erősödött.

A piacon a zlotytól további erősödést várnak, de egyúttal elérkezettnek látják az időt némi korrekció bekövetkezésére is, a múlt héten elért erőteljes nyereségek miatt. A zloty következő ellenállási pontja az erősödéssel szemben 3,85-ös euró árfolyamnál húzódik. A zloty erősödési potenciálját a jó gazdasági kilátások mellett a jegybanki kamatemelési szakasz küszöbön álló kezdete is támogatja.

Az utóbbi a cseh koronára is igaz, melynek árfolyama kedden reggel 25,6030 volt az euróval szemben, lényegesen erősebb a hétfő késő esti 25,6250-es jegyzésnél. A korona a tavalyi év vége óta 2,98 százalékkal erősödött az euróval szemben, de 2,02 százalékkal gyengült a dollárral szemben. A dollár jegyzése kedd reggel 18,806 korona a hétfő esti 18,799 után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erős ellenállásba ütközött a forint: 266 körül az euró

A további erősödéssel szemben szilárd ellenállást támasztó küszöb közvetlen közelében ingadozik a forint és a zloty: az eurót csütörtök délután néhány perccel öt előtt 266,31 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 265,96 forint után.

MTI Gazdaság

Szűk tartományban mozog a forint

A forint változatlanul a 266-os euró jegyzés közelében ingadozik: az eurót pénteken délelőtt kilenc órakor 266,21 forinton, a csütörtök délután négy óraival megegyező árfolyamon jegyezték a bankközi kereskedelemben.

Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető

Igazgatóhelyettes lett a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam