szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén összesen 450 dolgozót vesz fel, és továbbképzi magyar dolgozóit a koreai Hankook Tire: a cég rácalmási gumiabroncs-gyárának dolgozói közül az idén 62-en vesznek részt továbbképzésen a koreai Daejeonban a cég közelmúltban átadott globális oktatási központjában – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-vel hétfőn.

A Hankook Tire Magyarországon OKJ képzése keretében regisztrált munkanélkülieknek kínál abroncsgyártó szakképzést és garantált munkahelyet: a szakemberek képzése azért fontos, mert a rácalmási gyár megduplázza gyártókapacitását, s 700 jól képzett szakmunkás felvételére van szükség – tudatta a társaság. Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere az MTI-nek elmondta: az idei év során összesen 450 dolgozót vesznek fel, 2011-ben pedig 250-att, a felvételeket követően a rácalmási gyárnak 1900 dolgozója lesz. Az idén eddig már 130-140 dolgozó felvétele történt meg – tette hozzá a menedzser.

A társaság a Dunaújvárosi Főiskolával közösen posztgraduális képzést indított, ahol gumiipari szakmérnököket képeznek: az első 10 mérnök az idén végzett; míg a rácalmási gyár dolgozói közül idén 62-en vesznek részt a Koreában folyó képzéseken. A Hankook Tire a gyártóegységek közötti szorosabb együttműködés és a gyártási rendszer hatékonyságának növelése érdekében a koreai Daejeonban a közelmúltban létrehozott egy globális oktatási központot, amely szakmai továbbképzést nyújt a koreai, kínai, magyarországi, illetve a jövőben alapítandó gyárak gyártásban és egyéb gyakorlati folyamatokban résztvevő dolgozóinak.

A Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártó vállalataként több mint 180 országba szállítja termékeit, világszinten több mint 14.000 alkalmazottat foglalkoztat. Európai abroncsgyára 550 millió eurós befektetésből Magyarországon, a Fejér megyei Rácalmáson épült meg, az itt készült termékekkel az európai piacot szolgálják ki. A rácalmási gyár 2007 júniusában kezdte működését, jelenleg 1270 alkalmazott naponta 15.000-nél több gumiabroncsot – évente mintegy 5 millió darabot – gyárt, mintegy 350 méretben. A beruházás második üteme 2009-ben indult el, s a – várhatóan 2011. második felétől, 1900 dolgozóval megvalósuló – teljes termelési kapacitás több mint 10 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé évente.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!