Tetszett a cikk?

A K and H Equities-nél feltárt szabálytalanságok sohasem érintettek kisbefektetőket - áll abban a közleményben, amelyet K and H Bank kommunikációs igazgatósága csütörtökön adott ki. A K and H Bank ezzel párhuzamosan azt is leszögezte: egyetlen olyan érintett ügyfele sincs a K and H csoportnak, akinél megvárnák az egyeztetésekkel a büntetőeljárás végét.

A hitelintézet a kisbefektetők közé azokat a magánszemélyeket vagy cégeket sorolja, akiknek, illetve amelyeknek a pénzintézeti megtakarítása néhány millió forintot ér el csupán. A közlemény szerint a feltárt szabálytalanságok az Equities brókercég befektetési tanácsadói üzletágát, azon belül egy tanácsadó ügyfeleit, egy szűk kört - 60-70 céget és vagyonos magánembert - érintenek.
A K and H Equities a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ez év július 31-ei határozatának megfelelően minden ügyfelével egyeztetett. A banki dokumentum szerint az ügyfelekkel történő egyeztetések lefolytatása ugyanakkor nem jelenti feltétlenül a jogos követelések megállapítását, illetve a kártalanítást. Egyes esetekben a követelés jogosságának és mértékének megállapításához meg kell várni a büntetőeljárás lezárását is - áll a bank közleményében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

48 újabb áldozata van a járványnak, 1423 fertőzöttet találtak

48 újabb áldozata van a járványnak, 1423 fertőzöttet találtak

Bemutatkoznak a macedón írók, akik szerint az irodalom az ellenállás egyik formája

Bemutatkoznak a macedón írók, akik szerint az irodalom az ellenállás egyik formája