szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,66 pontos csökkenéssel, 22256,52 ponton zárt szerdán, a keddi záró értékhez képest ez 0,36 százalékos gyengülés.

A részvénypiacon 29,62 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények ára az OTP kivételével csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva. A kis- és közepes kapitalizációjú részvények indexe, a BUMIX 15,24 ponttal 2036 pontra emelkedett. Darók Gábor, az Equilor Befektetési Rt. értékpapír piaci üzletágának vezetője elmondta, hogy a tőzsdeindex gyengülése összefüggésbe hozható a távol-keleti tőzsdék, és a brazil tőzsde hanyatlásával. Hosszabb távon azonban a BUX emelkedését várja a szakember, a február 15-én véget érő gyorsjelentési szezon után a BUX értékét 23 ezer pont körül várja.

A nap egyik vesztese a Richter volt, amelynek gyorsjelentése a piaci várakozásokhoz képest óvatosabb növekedési pályát vázolt fel, s ezért a JP Morgan is rontott a társaság célárfolyamán. A Magyar Telekom-nak nem tesz jót az a piaci pletyka, hogy veszélyben van a társaság 70-80 forint körül várt osztaléka. Az üzletkötő a kis papírok közül a Fotexet, a Graphisoftot és a Danubiust is kiemelte, amelyek már napok óta jól szerepelnek.

A Graphisoft várható kettéválását ingatlan és szoftver ágazatra kedvezően fogadta a piac, mivel a régió ingatlanrészvényeinek jelenleg ázsiója van - mondta a szakember. A Mol-részvények 6,9 milliárd forint értékben forogtak, árfolyamuk 150 forinttal, 0,71 százalékkal 21 100 forintra esett. Az OTP 95 forintot, 1,31 százalékot erősödött, 7320 forinton zárt, forgalma 11,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3,16 százalékkal, 24 forinttal gyengült, 953 forinton fejezte be a kereskedést, 1,3 milliárd forint értékben forgott. A Richter záráskor 43 195 forintot ért, 605 forinttal, 1,38 százalékkal kevesebbet, mint kedden. A gyógyszeripari részvénnyel 2,9 milliárd forint értékben kereskedtek. A gyógyszer szektor másik tagja, az Egis viszont erősödött, a záró ára 250 forinttal 26 700 forintra emelkedett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Hitelt vesz fel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Deutsche Telekom International Finance B.V. közvetítésével az European Investment Banktól (EIB) 47,4 milliárd forint összegű hitelt vesz fel, a pénzből szélessávú beruházásait finanszírozza.

MTI Gazdaság

BÉT: gyenge forgalom mellett erősödött a Magyar Telekom

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,92 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 21 738,66 ponton zárt. Az előző napokhoz képest mérséklődött a forgalom, a részvénypiacon 13,70 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Az évtized utolsó holdfogyatkozása lesz január 21-én

Az évtized utolsó holdfogyatkozása lesz január 21-én

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A mostoha körülményekkel magyarázza a közmédia szakértője azt, hogy emlékeztetni kellett, mit mondjon

A mostoha körülményekkel magyarázza a közmédia szakértője azt, hogy emlékeztetni kellett, mit mondjon

10-ből 4 ember elveszti a munkáját 15 éven belül – állítja egy nem kispályás szakértő

10-ből 4 ember elveszti a munkáját 15 éven belül – állítja egy nem kispályás szakértő

A magyar átlag tripláját keresi, aki kimegy Németországba

A magyar átlag tripláját keresi, aki kimegy Németországba