Történelmi veszteség, 165 millió dolláros jutalom a vezetőknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az Amerikai International Group biztosítótársaság, amely e hónapban jelentette be negyedik negyedévi 61,7 milliárd dolláros veszteségét, dollártízmilliókat kitevő jutalmakat fizet ki vezetőinek. Az amerikai történelemnek ez volt a legnagyobb vállalati vesztesége.

Az AIG, amely 170 milliárd dollárral résesedik az adófizetők pénzéből az állami mentőakciók révén, 165 millió dolláros jutalmat oszt szét a korábban kötött szerződéseknek megfelelően.  A bajokkal küszködő AIG ugyanakkor azt közölte az amerikai pénzügyminisztériummal, hogy a további kifizetéseket érintően mértékletességet fog tanúsítani.
 
Timothy Geithner pénzügyminiszter e héten találkozott Edward Liddy-val, az AIG elnökével és kérte fel a cégvezetőt, hogy tárgyalják újra az AIG-nél a jutalmak kifizetésének feltételeit, a miniszter ugyanis a jelenlegi kifizetéseket az adófizetői támogatás fényében elfogadhatatlannak tartja.
 
A vezetői jutalmakról még 2008 elején kötöttek megállapodásokat, ezeket az AIG-nek teljesítenie kell, különben pereskedéseknek nézne elébe - érvelt az AIG elnöke.