Az OTP még nyáron beszállt az egyik új rádió anyacégébe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az OTP Bank Nyrt. idén július 20-án 14,65 százalékos befolyást szerzett az Econet.hu Nyrt.-ben - áll a pénzintézet szerdai közleményében; az Econet az éjfélkor induló NeoFM országos kereskedelmi rádió tulajdonosa. Az Econet.hu tájékoztatása szerint nem befektetési célú vásárlás az ügylet.

Az OTP közleménye szerint a nap folyamán tájékoztatták arról a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét és az Econetet, hogy megvásárolták a cég 7,25 millió részvényét. A korábbi közlemények alapján az OTP Bank részvényvásárlása egy összetett részvénytranzakció része volt, amely az év végéig zárulhat le.

Az ügylet végén Balázs Csaba, az Econet.hu igazgatósági tagjának irányítása alatt álló Canongate Investment Kft. 22,18 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az Econet.hu-ban.

Az Econet.hu tájékoztatása szerint az OTP Bank részvényvásárlására nem befektetési céllal, hanem "befektetési szolgáltatási tevékenység keretében, ügyfél részére nyújtott szolgáltatás céljából" került sor július 20-án.

A NeoFM néven induló rádió a csütörtöki nap első percétől jogosult műsorszolgáltatásra a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvencián.