"A Fidesz végre kezdi felmérni, mekkora bajt csinált gazdaságpolitikájával"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s Gőgös Zoltán üdvözli, hogy az agrárkamara fideszes elnöke is szorgalmazza az alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentést.

Örömteli, hogy a Fidesz végre kezdi felmérni, mekkora bajt csinált a gazdaság- és adópolitikájával nem csak a magyar háztartásoknak, hanem a munkavállalók tízezreit foglalkoztató agráriumnak is – írta kedden közleményben Gőgös Zoltán, a mezőgazdasági bizottság MSZP-s alelnöke.

Biztató, hogy a zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet és az agrárkamara immár közös közleményben szorgalmazza az alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentést. Az utóbbi első embere ugyanis fideszes országgyűlési képviselő is, így nincs más dolga, mint saját képviselőtársainak meggyőzése – írta.
 
Itt az idő, hogy a Fidesz most már ne csak beszéljen, hanem tegyen is valamit a bajba jutott élelmiszeripar megmentéséért! Az MSZP által javasolt 22 százalékos áfacsökkentést magyar családok százezrei támogatták aláírásukkal – írta Gőgös.
 
Az MSZP törvényjavaslata az agrár- és élelmiszer-ipari szakma bevonásával és egyetértésével készült. Elfogadása esetén a baromfi- és sertéshúson felül a fehér és félbarna kenyér, a tejtermékek, bizonyos sajtok, az Európában megtermelhető zöldségek és gyümölcsök, a tojás, és az édesvízi halak áfája is 22 százalékkal csökkenhetne már akár novembertől – folytatta.
 
„Azonnali, érdemi áfacsökkentésre van szükség” – mondtuk napra pontosan egy évvel ezelőtt is. Itt az idő, hogy a még döntéshozási helyzetben lévő fideszes politikusok is tegyenek valamit a megoldásért – olvasható a közleményben.