Kétezer ember állása vált bizonytalanná egy állami hivatalnál

Kétezer ember állása vált bizonytalanná egy állami hivatalnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) feladatait április 15-tel a minisztériumok veszik át. Az NFÜ-nél 2009 szakember foglalkozik az uniós pályázatok kezelésével.

Bizonytalan a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezeteinél dolgozó mintegy 2000 szakember sorsa, miután a minisztériumok veszik át az NFÜ és e szervezetek feladatait – írta a Népszabadság kedden.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságán a lapot arról tájékoztatták, hogy a közreműködő szervezeteknél 2009-en dolgoznak, közülük 500 szakember határidős szerződéssel.

©

A tájékoztatás szerint az átalakítással kapcsolatos ütemtervek elkészültek március 15-ig, és azokkal összhangban a közeljövőben újabb szabályozási intézkedések várhatók. Ezek tükrében lesz megválaszolható, hogy a több mint 2000 szakemberből hányra lesz szükség.

A lap emlékeztet: a napokban jelent meg a kormányhatározat arról, hogy az uniós pályázatok kezelésével kapcsolatos feladatokat – amelyeket jelenleg a közreműködő szervezetek útján látnak el – a szakminisztériumoknak saját erőforrásaikra támaszkodva kell teljesíteniük április 15-től.