Internetadó helyett valami egészen mást akarnak Orbánék

Internetadó helyett valami egészen mást akarnak Orbánék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jövő januártól a kormány 27-ről 18 százalékra csökkentené az internet áfáját. Ehhez vagy kivételt kérnek az EU-tól, vagy a V4-ekkel közösen kezdeményezik az internetáfára vonatkozó uniós irányelv módosítását – mondta Deutsch Tamás, az internetes nemzeti konzultáció lebonyolítója.

A kormány a visegrádi négyekkel (V4) az Európai Unióhoz fordulhat az internet áfájának csökkentése érdekében – mondta pénteken a Magyar Időknek Deutsch Tamás, "a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos".

Bár a kormány 2017. január 1-jétől 27-ről 18 százalékra mérsékli az internet adóját, jelenleg az uniós szabályozás értelmében az internetszolgáltatást minden esetben a legmagasabb mértékű áfa kell, hogy terhelje.

Deutsch Tamás elmondta, az áfacsökkentést kétféleképpen érhetik el: Magyarország kivételt kér a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs bevezetése érdekében, vagy az európai digitális felzárkózás felgyorsítása céljából a kormány a V4-ekkel közösen kezdeményezi az általános forgalmi adózásra vonatkozó uniós irányelv módosítását.

©
Hozzászólások