szerző:
hvg.hu

Csak akkor lesz tartható a legújabb ütemezés a hármas metró felújítására, ha az új tendernél időben sikerül eredményt hirdetni – közölte a hvg.hu-val a közlekedési társaság.

2017 első negyedévében írhatják ki újra a hármas metró felújítására vonatkozó tendereket – tudta meg a hvg.hu a BKV-tól. A pályázatokat hétfőn vonta vissza a társaság.

A közlekedési cég lapunk kérdésére megerősítette: az M3 metróvonal rekonstrukciójához tartozó déli, északi és középső vonalszakasz állomásai felújítási munkáinak kivitelezésére és kiegészítő tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárások azért lettek eredménytelenek, mivel a beérkező ajánlatok ajánlati ára jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget.

A vágányépítési, alagúti munkák; biztosítóberendezés, automata vonatvezérlő rendszer felújítása; vasúti távközlési, központi diszpécser rendszerek korszerűsítésére szeptemberben kiírt nyílt közbeszerzési eljárást pedig már az eljárás ajánlattételi szakaszában visszavonták, mert várhatóan nem lett volna eredményes ez a tender sem.

Kérdés, hogy a csúszás befolyásolja-e a felújítás megkezdésének időpontját. A BKV úgy látja, hogy ha a következő kiírás megfelelő ütemben zajlik és eredményes lesz, tartható a legújabb, 2017. júniusi kezdés, "ellenkező esetben további csúszás lehetséges".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!