Megdöbbentő fordulat: ma olcsóbb lett a vizes vb

Megdöbbentő fordulat: ma olcsóbb lett a vizes vb

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két közbeszerzésben is eredményt hirdettek, úgy költenek el újabb 1,1 milliárd forintot a vb-re, hogy az eredeti terveknél olcsóbban hozzák ki.

Összesen nettó 1,1 milliárd forintot még elköltenek a nyári vizes világbajnokságra – derül ki az EU-s közbeszerzési értesítő friss kiadványából. A két pályázat eredménye azért is érdekes, mert spórolni sikerült: az eredetileg becsültnél jó tízmillió forinttal olcsóbb árat kínáltak a győztesek.

A nagyobb összértékű tendert egészségügyi és orvosi szolgáltatásokra írták ki. A közbeszerzést a SOTE tulajdonában álló Semmelweis Egészségügyi Kft. nyerte el, a vb versenyhelyszínein, az edzéseken, valamint az akkreditált hotelekben az eredetileg tervezettnél tízmillió forinttal olcsóbban, 833,5 millióért biztosítják az egészségügyi ellátást.

A másik közbeszerzés a margitszigeti Casino melléképületeinek és környezetének tervezéséről, valamint kivitelezéséről szól, ebben az abaújszántói Majoros és Társa Kft. nyert. Egy kicsit itt is sikerült spórolni: a faipari cég 282,5 millió helyett pontosan 282 millió forintért vállalta a munkát.

Hozzászólások