Súlyos hiba: kétmilliárddal elszámolta magát a csepeli önkormányzat

Súlyos hiba: kétmilliárddal elszámolta magát a csepeli önkormányzat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kerületi pénzügyi vezető felmondott, állítólag csak tévedésből számoltak 2 milliárdot kétszer a költségvetésben.

Súlyos tévedésre derült fény a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában, ezért vizsgálatot rendeltek el - közölte a kerületi önkormányzat szerda este az MTI-vel.

A Csepel.hu oldalon is olvasható közlemény szerint a hibát az okozta, hogy - más megtakarítások mellett -, a költségvetésben a kerület 2 milliárd forint értékű államkötvénypapírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után, tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem 2 milliárd, hanem 4 milliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka.

A pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, ezért fel is mondott, Borbély Lénárd csepeli polgármester pedig ezt el is fogadta. A szerdai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el könyvvizsgálók bevonásával. Hozzátették, hogy a történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta. 


Súlyos, de nem szándékos pénzügy technikai-hiba történt, de a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat ez nem érinti. A kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább. A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni

- írták.

Hozzászólások