A volt NIF-vezető cége dolgozik a csepeli és ráckevei HÉV folytatásán

A volt NIF-vezető cége dolgozik a csepeli és ráckevei HÉV folytatásán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő egyik volt vezetőjének cége kapta a megbízást, más egyéb projektekkel együtt.

A Déli összekötő vasúti híd felújíttatására készül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., és megint elkezdtek dolgozni a csepeli és ráckevei HÉV folytatásán – írja a Világgazdaság.

A lap a Közbeszerzési Értesítőben megjelentekre hivatkozva azt írja, a GTH Holding Zrt. – egyetlen ajánlattevőként – hét megbízást is kapott nyílt közbeszerzési eljárások eredményeként, amelyek a hazai vasúti infrastruktúra és kapcsolódó létesítményei fejlesztéséről szólnak.

A legnagyobb összegű, nettó 252,5 millió forintos tétel egy hitelesítési eljárás lefolytatásáról szól, a többi konkrét projektekre vonatkozik:

A GTH Holding Zrt. közvetett többségi tulajdonosa Galuska János, aki a 2010-ig a mostani pályázatokat kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházási igazgatója volt. A cégnek az utóbbi egy-két évben szaladt meg nagyon, árbevétele 2015-ben még csak a 100 millió forintot közelítette, tavaly már az egymilliárdot.

Hozzászólások