Leslie Mandoki is elkíséri Berlinbe Orbán Viktort

Leslie Mandoki is elkíséri Berlinbe Orbán Viktort

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Múlt heti, müncheni látogatása után szerdán Berlinbe megy a magyar miniszterelnök.

Az Axel Springer székházában találkozik szerdán a legnagyobb német cégek képviselőivel és beszédet mond a német gazdasági csúcson, amit a kiadó évente megrendez. A téma ezúttal a Die Welt vitaindító cikke nyomán az identitását kereső Európa lesz – írja a szerdai Blikk.

A lap úgy tudja: Orbán Viktor arról beszél majd, amit részben egy interjújában már elmondott, vagyis arról, hogy Európának meg kell tartania keresztény gyökereit, és az unió szerinte nemzetek közösségeként lehet sikeres. 

Orbán Viktor beszédében hangsúlyos szerepet kaphat az uniós bevádorláspolitika kritikája, és hangsúlyozni kívánja majd azt is, hogy minden országnak kötelessége teljesíteni emellett a gazdasági „házi feladatokat”, ahogyan azt Magyarország teszi.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette, hogy Orbán Viktor szerdán Berlinben az Axel Springer gazdasági csúcstalálkozóján tart előadást, illetve válaszol a résztvevők kérdéseire. A szervezők kérésére az esemény nem sajtónyilvános – tette hozzá.

A Blikk szerint Orbán Viktort elkíséri Berlinbe Leslie Mandoki, akivel régóta jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnök. Orbán a múlt héten, bajorországi látogatásakor Mandoki irodájában adott interjút a Bild munkatársainak is. A helyszínen egy informális találkozó keretében ott volt a német gazdasági és szellemi elit számos kiválósága is – olvasható a cikkben. A magyar származású zenész azóta az Abend Zeitungban érvelt amellett, hogy a politikában a párbeszéd mindig sikeresebb, mint a vita nélküli elzárkózás.