szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A következő főhadiszállásukért 238 város versenyzik.

Tegnap átadták az Amazon új, Sphere névre keresztelt irodaházát Seattle belvárosában. A világ legnagyobb internetes kereskedő cége hét évet szánt a tervezésre és kivitelezésre.

©

A szokásos folyosós-zárt szobás irodaházi elrendezés helyett a Sphere-ben széles sétautak kanyarognak, melyek mentén eldugott, fából kialakított „fészkek” és tágas, nyitott terek váltogatják egymást. A három kupolából álló épületben 40 ezer növényt ültettek el, melyeket a világ minden tájáról hoztak. Az egyik leglátványosabb példány egy Rubinak becézett, majdnem 17 méter magas ficus rubiginosa.

©

Az Amazon 2010 és 2017 nyara között 3,7 milliárd dollárt költött Seattle-ben építkezésre és infrastruktúrafejlesztésre, nem csoda hát, ha 238 város verseng azért, hogy náluk épülhessen fel a még tervezési fázisban levő második főhadiszállás. A lelkesedés nagyjából az olimpiai helyszínért folyó vetélkedéséhez hasonlítható: kormányzók, polgármesterek, gazdasági vezetők és hírességek kampányolnak egy-egy helyszín mellett.

©

A 238 városból végül 20 került be a döntőbe, ők feleltek meg az e-óriás kritériumainak, melyek minimum egymillió lakost, repteret, jó tömegközlekedést, változatos demográfiai összetételt és megfelelő számú helyi iskolát írnak elő. Az Amazon a Headquarter2-ra 5 milliárd dollárt szán, és 50 ezer munkahelyet teremt majd vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon