szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magasabb vízállás és egy trükk kellett hozzá.

Immár 5 éve tilos a balatoni halászat. Horgászni ugyan továbbra is szabad, ám azt a halat értékesíteni már nem. Létezik azonban egy trükk, amivel a partmenti büfék mégis hozzájuthatnak helyi halakhoz: a Streetkitchen.hu videójában, melyben Fördős Zé a Balatont eszi körül, egy érdekes részre bukkant a Pénzcentrum: a balatonalmádi Jóbarátok halsütüdében lehet kapni balatoni keszeget.

A lap azt írja, most, hogy magas a vízállás, és megnyitották a Sió-csatornát, a büfé vezetője felhívta az illetékeseket, és megkérte őket, ha a Sió angolnacsapdáiban lesz keszeg is, akkor azokat bocsássák a rendelkezésére. Így lehet újra balatoni keszeghez jutni a partmentén.

Habár ilyenkor, nyár közepén mindig megugrik a halfogyasztás, évközben még mindig kevés halat eszünk. A KSH 2016-os adatai szerint fejenként mindössze 5,7 kilogrammot egy év alatt, Portugáliában például tízszer ennyit, 55,3 kg-ot.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!