Többe fog fájni a vigadalom – csúszik és drágul a Hagyományok Háza

Többe fog fájni a vigadalom – csúszik és drágul a Hagyományok Háza

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Budai Vigadó épületét már tavaly decemberben át kellett volna adni. Nincs kész, és drágul is, több mint 300 millióval.

Nagyon rászorult már a felújítás az 1900-ban épített Budai Vigadóra. A népi kultúrát 1951 óta szolgáló épületben jelenleg a Hagyományok Háza működik. Bár a Corvin téri palota homlokzata 2007-ben megújult, majd 2013-ban egy kisebb, 100 milliós belső felújítás is magvalósult, az épület még számos világháborús sérülés nyomát viseli, alapjai nem voltak szigetelve, így megsüllyedtek, és azbesztpalával szigetelt tetőt is cserélni kell már. Az épület belül is megújul, a kilenc bérlakást megszüntették, a tetőtérben a Magyar Állami Népi Együttesnek alakítanak ki próbatermeket.

Az már ősszel is bőven látszott, hogy a munkálatokat nem sikerül befejezni a beígért határidőre. A környéken lakók arról számoltak be a hvg.hu-nak, hogy láthatóan kevés volt a munkás, "az építésvezető naponta vadászhatja le őket", és gyakran csak 11 óra felé kezdődött meg a munka. A mai Közbeszerzési Értesítőből az derül ki, hogy a kivitelező Épkar Zrt.-vel pótmunkákat kell elvégeztetni, ezek további 310 millió forintba fognak kerülni.

A Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt.-nek több nagyértékű közpénzes megbízása is volt, pl. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 milliárd forintos logisztikai központ fejlesztése, a Császár-Komjádi uszoda 3,5 milliárdos felújítása és a komáromi Csillag-erőd 5 milliárdos renoválása.