szerző:
hvg.hu

A cég egy érdi családi házba van bejegyezve, se honlapja, se alkalmazottja sincs.

Idén nettó 815 forint, jövőre már 938 forint darabonkénti áron szállít sportmedálokat egy érdi vállalkozás az MLSZ Bozsik-programjának, holott a tanácsadásról kereskedelemre váltott cégnek egy alkalmazottja sincs - írja a Napi.hu.

A Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy egyedüli ajánlattevőként a Nodexker 2007 Kft. nyerte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) OTP Bank Bozsik-programja 2019-es sportmedáljainak szállítására kiírt közbeszerzést, nettó 122 millió forintért. A cégnek 100 ezer darab érmet kell leszállítania, ezen felül opcionálisan 30 ezer darabot rendelhet a sportszövetség.

Az elmúlt két évben is ugyanez a cég szállította a medálokat, de olcsóbban: most darabonként 938 forint plusz áfáért vállalták a beszerzést, míg tavaly nettó 815 forintért, tavalyelőtt pedig nettó 808 forintért. A Nodexker 2016 novemberében szerzett referenciát az MLSZ-nél, akkor kis értékű közbeszerzésen, nettó 16,5 millió forintért, 90 ezer motivációs marokerősítő trénerlabda leszállítására kapott megbízást. Ezután kezdte el a ficistamedálokat szállítani, tavaly pedig 70 ezer kulcstartót is rendeltek tőle.

A Nodexker főtevékenysége a nagykereskedelem - 2014 szeptembere előtt a tanácsadás volt -, és az elmúlt három évben egy dolgozója sem volt, jelenlegi székhelye egy érdi kis családi ház. Honlapja nincs a cégnek.

A cég árbevétele a 2014-es 88 ezer forintról a tevékenségváltás után nőtt 2015-re közel 50 millió forintra, ez pedig azóta is emelkedik, 2017-ben már 100 milliós forgalma volt. A cég alapító-tulajdonosai Bánhidi József és Kiss Nóra voltak, 2014 szeptemberében érkezett új tagként az érdi lakcímmel rendelkező Kovács Nóra - aki jelenleg ügyvezető is.

A labdarúgó szövetség és a nyertes november elején kötöttek szerződést, amelynek időtartama hat hónap. A vállalkozás alvállalkozót is bevon a teljesítésbe, a szállítást és csomagolást másra bízza, de hogy kire, az nem derül ki a közbeszerzési dokumentumból. 

A kör alakú, fém medál egyik oldalán az MLSZ címere, a másikon a Bozsik-program logója látható, benne átlátszó olajágas részekkel. A közbeszerzési kiírás szerint "2019-ben az anyagok ötvözetére, annak művészi összhangjára helyeződik a hangsúly". A medál anyaga fém, az átlátszó részeken erős műanyag vagy üveg.

Cikkünk megjelenése után az MLSZ közlményt adott ki, amelyben egyebek között az áll:

"Az MLSZ működésében 2010 óta kivétel nélkül, minden tekintetben elsődleges szempont a jogszabályok betartása és betartatása. Az MLSZ az esetleges törvénytelenségekkel és a folyamatok ellenőrzésével kapcsolatban zéró toleranciát alkalmaz a munkája során. Mint az MLSZ összes pályázata, ez a közbeszerzési eljárás is minden tekintetben a törvényi előírásoknak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően, transzparens módon zajlott, bárki számára megtekinthető volt a folyamat minden szükséges részlete és a fellebbezési határidőn belül nem érkezett jogorvoslati kérelem, így a szövetség a jogszabályoknak megfelelően szerződést kötött az eljárás győztesével."

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

Árulkodó kormányzati számok: az oktatás és az egészségügy 2020-ban és 2021-ben sem kap elsőbbséget

Árulkodó kormányzati számok: az oktatás és az egészségügy 2020-ban és 2021-ben sem kap elsőbbséget

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

A nyomorúságos nyugdíjkilátások mellett a hitelfelvétel is gond lehet a katás vállalkozóknak

A nyomorúságos nyugdíjkilátások mellett a hitelfelvétel is gond lehet a katás vállalkozóknak

Finta József: "Ez a korszak építészetileg meg van buggyanva"

Finta József: "Ez a korszak építészetileg meg van buggyanva"

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett