szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aligha lesz meg idén a létesítési engedély.

Egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy az új paksi blokkok létesítési engedélyét 2019-ben kiadják – derült ki az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatóján, amelyről a Portfolio írt. A lap cikkében sorolja: a Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán az OAH két felvonulási épületre adott ki építési engedélyt, valamint egy engedély módosult 2018-ban, és jelenleg is dolgoznak egy, szintén felvonulási épület létesítésére vonatkozó engedélyen. 2019-ben további felvonulási engedélyek kiadása várható, a létesítési engedély azonban aligha, tekintettel arra, hogy az elbírálási idő a kérelem benyújtását követően a jogszabály szerint maximálisan 12 hónap + 90 nap lehet. Ráadásul a korábbi, jóval egyszerűbb engedélyeket is át kellett dolgozniuk az illetékeseknek, így a 200 ezer oldalas kérelem összeállításánál is számos buktató lehet.

A Portfolio emlékeztet: Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter nemrég nem jelölte meg, hogy – a korábbi tervekben meghatározott – 2018 vége helyett mikor nyújtják be az engedélyt.

A paksi bővítésről beszélt sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is. A miniszterelnök a Reuters kérdésére annyit mondott, hogy ez olyan beruházás, ahol azt vállalták, hogy az oroszok kulcsrakészen adják át, a magyar fél pedig azon dolgozik, hogy a csúszás minél rövidebb legyen. Azt is hozzátette: bonyolult európai közbeszerzést kell lebonyolítania az államnak, de

a szerződéses feltételek módosítása nem tűnik szükségesnek.

(Portfolio)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának