Milliárdokkal tartoznak, 8169 forintot sikerült eddig behajtani a kamupártoktól

Milliárdokkal tartoznak, 8169 forintot sikerült eddig behajtani a kamupártoktól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A NAV által indított végrehajtási eljárások egy esetben vezettek eredményre - ezt a hivatal közölte Szél Bernadett független országgyűlési képviselővel.

A kamupártokkal kapcsolatos hatósági eljárásokról érdeklődött Szél Bernadett a NAV-nál, az adóhivataltól érkezett válaszból pedig több dolog is kiderült.

Mint írták, 17 párt összesen kb. 2,6 milliárd forinttal tartozik a költségvetésnek, ám ebből az összegből mindössze pár ezer forintot sikerült eddig behajtani.

A NAV által indított végrehajtási eljárások ugyanis egy esetben, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt estében vezettek eredményre 8169 forint összeget érintően

- írták.

Szél a 444-nek azt mondta, "azt eddig is lehetett tudni, hogy ezek az iparszerűen létrehozott pártok mennyit ártottak az ellenzéknek politikailag, de kíváncsi voltam, hogy mekkora pénzben kifejezhető kárt okoztak".

A Transparency International korábbi adatigénylése alapján a legtöbb pénzzel, 308 millió forinttal az Összefogás Párt tartozik, a többieknek 154 millió forint körüli tartozásuk van.

A kamupártokról korábban több alkalommal is írtunk, az egyiket telefonon is megpróbáltuk elérni, hogy megérdeklődjük, visszafizették-e már a tartozásukat.

Hozzászólások