Volt csapata követeli a pénzt az eltűnt focista új klubjától

Volt csapata követeli a pénzt az eltűnt focista új klubjától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Nantes ultimátumot adott a Cardiff Citynek: tíz napon belül fizessen Emiliano Saláért.

A 28 éves argentin csatár repülőgépe január 21-én este tűnt el a La Manche csatorna fölött, amikor Nantes-ból tartott a Nagy-Britanniába. Másnap Emiliano Sala már új, cardiffi csapattársaival edzett volna.

A walesi klub rekordnak számító 15 millió fontért vásárolta meg a támadó játékjogát a Nantestől, a francia együttes pedig most jelezte: igényt tart az összeg első részletére – értesült a BBC Wales.

A Cardiff közvetlenül az átigazolás után azért nem fizetett Saláért, mert várta, hogy a transzferről és a játékosról szóló valamennyi dokumentum megérkezzen Franciaországból.

A Nantes most jogi lépésekkel fenyeget, és azt várja, hogy a Cardiff tíz napon belül utalja át az összeg első részletét.

A BBC cardiffi forrása azt állítja, bár a walesi klub vezetését meglepte a Nantes lépése – hiszen még nem került elő az eltűnt labdarúgó holtteste –, tiszteletben tartják megkötött megállapodást, de addig nem fizet, amíg nem tisztázzák a tényeket.

A kisrepülő, egy Piper Malibu roncsát hétfőn, éppen két héttel azután találták meg a tengerben Guernsey sziget közelében, hogy nyoma veszett. Kiemelni még nem tudták a szakértők, azt azonban már megállapították, hogy egy holttest még most is benne van. A gépen a végzetes úton ketten tartózkodtak: Sala és a pilóta, David Ibbotson.

Hozzászólások