szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma jelentették be, milyen területeken próbálkoznak.

A lakástakarékpénztári konstrukció (LTP) állami támogatásának tavaly októberi megszüntetését követő időszakot a jövő újratervezésére, önmaga újradefiniálására és egy új élet elkezdésére használta fel a Fundamenta – közölte Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató a társaság sajtótájékoztatóján, amelyről a Portfolio közölt összefoglalót.

Kiderült, hogy a következő évek egyik legfontosabb alappillére a lakáshitelezés lesz a társaságnál, miközben a rendszeres lakáscélú megtakarításból fakadó előnyök is megmaradnak, ezért tovább szeretnék növelni megtakarításaik állományát. 2018-at 8,34 milliárd forintos adózás előtti és 6,98 milliárdos adózott eredménnyel, mintegy 500 milliárd forintnyi betét- és 400 milliárd forintnyi hitelállománnyal, 900 ezer ügyféllel zárta a Fundamenta. A betétállomány 15%-kal, a hitelállomány 19%-kal nőtt tavaly – mondták.

A Fundamenta a lakás-takarékpénztári termékek értékesítése mellett belevág az állampapírok, a napelemek és az ingatlanok közvetítésébe is, utóbbi üzletág nyáron indul – árulta el az elnök-vezérigazgató.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a felügyeleti vizsgálatokból kiderült, semmilyen szabálytalanság nem történt a tavaly októberi értékesítési hajrában. Mint emlékezetes, kormányzati szereplők sürgettek ezzel kapcsolatban vizsgálatot.

A Fundamenta vezérigazgatója már egy nappal a kormány bejelentése után leszögezte, hogy nem kívánja a pénztár lakás-előtakarékossági termékeit kivezetni a kínálatából.

Januárban írtunk arról, hogy a lakástakarékos konstrukcióban gyűjtők háromnegyede nem tudja, mibe fektesse majd a pénzét, a lakásfinanszírozási bizonytalanságok pedig a válság utáni óvatosság elillanásával párosulnak. Az államilag támogatott lakástakarék-pénztárak hiányában sokan el sem kezdenek takarékoskodni, és az önrész összegyűjtése helyett inkább a személyi kölcsönök felé fordulnak.

Az egyik legnépszerűbb megtakarítási formát nyírta ki az Országgyűlés azzal, hogy Bánki Erik fideszes képviselő javaslatára megvonták az új lakás-takarékpénztári befizetések után járó állami támogatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs még téliesítve a kiskunhalasi járványkórház

Nincs még téliesítve a kiskunhalasi járványkórház

Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

13-19 fok és egy kevés eső lehet ma

13-19 fok és egy kevés eső lehet ma